OVER MIJ

Mijn naam is Amy Hoogendoorn, getrouwd, moeder van een zoon van 8 jaar oud en wonende in de prachtige omgeving van Nijmegen.

Als psychotherapeut help ik al een aantal jaren mensen met uiteenlopende problematieken om zichzelf beter te leren kennen en te begrijpen. Dit door samen met de persoon gevoelens en gedachten te onderzoeken, deze serieus te leren nemen en te ontdekken wat men wil en kan. Zo ontstaat er ruimte om eventuele blokkades weg te kunnen nemen en naar mogelijkheden toe te kunnen werken. Als therapeut ondersteun en begeleid ik dit proces, maar de cliënt ontdekt zelf wat er mogelijk is. Dit vind ik een erg mooie manier van werken die ook goed bij mij past.

De afgelopen jaren heb ik in verschillende organisaties gewerkt en met verschillende soorten therapeuten mogen samenwerken. Met name de samenwerking met lichaamsgerichte therapeuten, heb ik altijd als mooi en zeer aanvullend ervaren. 

Zo ben ik in die tijd voor het eerst in contact gekomen met yoga als ondersteuning bij psychische klachten. Dit was in de verslavingszorg en middels yoga leerden cliënten om te gaan met momenten van zucht. 

Toen ik zelf zocht naar een manier om meer balans, rust en ontspanning te ervaren in mijn leven, ben ik mij verder gaan verdiepen in yoga, de werking van de verschillende houdingen, het belang van de ademhaling en het effect van meditatie. Daarnaast heb ik vele uren wandelend in de natuur doorgebracht, waar ik al wandelend tot nieuwe inzichten kwam.    

De behoefte om mijn kennis als psychotherapeut te combineren met mijn kennis over yoga, de effecten van meditatie en het belang van de ademhaling werd steeds groter. En vanuit die behoefte ben ik Let’s Breathe begonnen.

Naast mijn werk voor een kleine GGz-instelling, wil ik door middel van in beweging zijn, ademhaling, mindfulness en yoga, jou weer dichter bij jezelf terug brengen. Je weer leren ontspannen, stil staan bij jezelf en meer kunnen leven in het moment. Net zoals ik dat zelf heb mogen ervaren!

​Ik ben BIG-geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut. Daarnaast ben ik gecertificeerd wandelcoach en gecertificeerd Hatha yogadocent met een extra verdieping in restoratieve yoga.