YOGACOACHING

 

Yoga is een krachtig middel dat kan helpen bij het voorkomen, maar ook herstellen van stressgerelateerde en/of burn-out klachten, lichte angst- en stemmingsklachten, spijsverteringsklachten, vermoeidheidsklachten en/of slaapklachten en ademhalingsklachten

Een yogacoachingstraject is voor diegenen die behoefte hebben aan bewust te leren ontspannen, los te laten en te leren luisteren naar hun lichaam. Door yoga te beoefenen creëer je weer rust en balans in je dagelijkse leven. Je leert hoe mentale rust te behouden, vastzittende patronen te doorbreken en vanuit vrijheid en inspiratie te werken en te leven in plaats vanuit angst en begrenzing.

In de yogacoaching help ik je verder bij vragen als:

  • Ik wil beter leren omgaan met de stress in mijn dagelijkse leven.
  • Ik wil mij fitter en energieker voelen.
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik minder piekeren?
  • Ik wil mij emotioneel meer in balans voelen.
  • Ik wil mijn lichaam krachtiger maken.

Yoga voor je lichaam en geest

Tijdens de yogacoaching werk ik met voor iedereen toegankelijke yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. De houdingen zorgen ervoor dat onze organen, gewrichten, klieren, bloedvaten, zenuwstelsel, etc beter gaan functioneren.

Yogahoudingen worden uitgevoerd met een gecontroleerde ademhaling, deze combinatie zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel in balans komt en meer ontspant, waardoor het lichaam wordt opgeladen en beter hersteld.

Het gevolg is dat je je lichamelijk fitter voelt, maar dat je ook emotioneel en mentaal meer in balans komt.

Je zal merken dat er meer bewustwording komt. Je wordt je meer bewust van je lichaam, je gedachten en je gevoelens. Tijdens de sessies observeer je wat zich in het lichaam en geest afspeelt. Ons innerlijke bewustzijn neemt hierdoor toe, we gaan lichamelijke gewaarwordingen eerder opmerken, maar ook wat er zich in onze gedachtewereld afspeelt, waardoor we meer inzicht krijgen in de wisselwerking tussen denken en voelen. Door de toename van dit (lichamelijke) bewustzijn zijn we eerder in staat signalen van bijvoorbeeld stress en vermoeidheid te herkennen.

Het coachtraject

Samen kijken we naar jouw behoefte en op basis daarvan maak ik een yoga-en/of meditatie plan op maat. Je krijgt op jouw specifieke vraag informatie en oefeningen voor thuis.

Heb je nog nooit yoga oefeningen gedaan? Dat is helemaal geen probleem! Mijn sessies zijn toegankelijk voor iedereen. De focus ligt niet op het perfect uitvoeren van allerlei ingewikkelde posities, maar op het leren ontspannen, het kunnen maken van contact met je zelf en jouw behoeften op dat moment.

Prijzen

275, euro voor een volledig coachingstraject bestaande uit 4 sessies van 1,5 uur

75,- euro voor een losse sessie van 1,5 uur.