YOGACOACHING

 

Heb je moeite om te ontspannen?

je hoofd draait overuren en staat nooit stil,

je voelt je vaak onrustig, zelfs als je even niets hoeft te doen,

je slaapt slecht,

je voelt je futloos en bijna altijd moe,

je wil je niet meer zo voelen, maar weet niet goed hoe. 

Dan is een yogacoachingstraject iets voor jou!

Yogacoaching

Een yogacoachingstraject is voor diegenen die behoefte hebben aan bewust te leren ontspannen, los te laten, zich weer energiek te voelen en te leren luisteren naar hun lichaam. Door yoga te beoefenen creëer je weer rust en balans in je dagelijkse leven. Je leert hoe mentale rust te behouden en vastzittende patronen te doorbreken.

Yoga is een krachtig middel dat kan helpen bij het voorkomen, maar ook herstellen van stressgerelateerde en/of burn-out klachten, lichte angst- en stemmingsklachten, spijsverteringsklachten, vermoeidheidsklachten en/of slaapklachten en ademhalingsklachten

In de yogacoaching help ik je verder bij vragen als:

  • Ik wil beter leren omgaan met de stress in mijn dagelijkse leven.
  • Ik wil mijn lichaam en geest kunnen ontspannen
  • Ik wil mij fitter en energieker voelen.
  • Ik wil mijn slaap verbeteren
  • Ik wil mij emotioneel meer in balans voelen.

Yoga voor je lichaam en geest

Tijdens de yogacoaching werk ik met voor iedereen toegankelijke yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. De houdingen zorgen ervoor dat onze organen, gewrichten, klieren, bloedvaten, zenuwstelsel, etc beter gaan functioneren.

Yogahoudingen worden uitgevoerd met een gecontroleerde ademhaling. Deze combinatie zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel in balans komt en meer ontspant. Hierdoor kan lichaam weer opladen en beter herstellen.

Het gevolg is dat je je lichamelijk fitter voelt, maar dat je ook emotioneel en mentaal meer in balans komt.

Je zal merken dat er meer bewustwording komt. Je wordt je meer bewust van je lichaam, je gedachten en je gevoelens. Tijdens de sessies observeer je wat zich in het lichaam en geest afspeelt. Ons innerlijke bewustzijn neemt hierdoor toe. We gaan lichamelijke gewaarwordingen eerder opmerken, maar ook wat er zich in onze gedachtenwereld afspeelt. Hieroor ontstaat er meer inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen. Door de toename van dit (lichamelijke) bewustzijn zijn we eerder in staat om signalen van bijvoorbeeld stress en vermoeidheid te herkennen.

Het coachtraject

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek waarin we stil staan bij jouw vraag en hetgeen yogacoaching hierin kan betekenen.

Mocht je besluiten om een coachingstraject in te willen gaan dan volgt er een uitgebreider intakegesprek waarin we jouw situatie, klachten of vraag zo goed mogelijk in kaart brengen.

Vervolgens kijken we samen naar jouw behoefte en op basis daarvan maak ik een yoga-en/of meditatie plan op maat. Je krijgt op jouw specifieke vraag informatie en oefeningen voor thuis.

Heb je nog nooit yoga oefeningen gedaan? Dat is helemaal geen probleem! Mijn sessies zijn toegankelijk voor iedereen. De focus ligt niet op het perfect uitvoeren van allerlei ingewikkelde posities, maar op het leren ontspannen, het kunnen maken van contact met je zelf en jouw behoeften op dat moment.

Prijzen

275, euro voor een volledig coachingstraject bestaande uit 4 sessies van 1,5 uur

75,- euro voor een losse sessie van 1,5 uur.