Yogacoaching voor slaapherstel

 

 

Heb je last van slaapproblemen? Dan herken je vast het volgende:

Het kost je moeite om in slaap te vallen en je wordt regelmatig wakker.

Je slaapt hooguit 5-6 uur en voelt je nooit uitgerust of fit in de morgen.

Je leeft op koffie om de dag door te komen.

Je hebt al veel geprobeerd, maar weinig helpt.

 

Slaapproblemen of slapeloosheid

Slaapproblemen kunnen al jaren aanwezig zijn of ineens ontstaan in een periode van stress, ziekte of een emotionele gebeurtenis. Je kunt dan op een gegeven moment last krijgen van slapeloosheid. Het begint met een paar nachten en vervolgens kan er een vicieuze cirkel ontstaan. Je raakt bijvoorbeeld angstig voor weer zo’n slapeloze nacht. Zo kunnen er negatieve gedachten rondom slaap ontstaan die weer kunnen leiden tot verdere verstoring van de slaap.

Slaapherstel

Yogacoaching voor slaapherstel is een holistische benadering van slaap, door aandacht voor zowel het fysieke, mentale en emotionele aspect van slaapproblemen. Zo krijg je meer inzicht in wat je wakker houdt en leer je tools om beter te kunnen slapen.

Je krijgt eenvoudige en effectieve yogatechnieken (yoga houdingen, ademhalingstechnieken en mindfulness/meditatievaardigheden) aangereikt om je zenuwstelsel te kalmeren zodat je volledig kunt ontspannen en beter kunt slapen. 

Coaching voor slaapherstel richt zich op het volgende: 

  • Herstel van het lichaam: Je leert door middel van het stretchen van je lichaam en zachte bewegingen om fysieke spanning los te laten.  
  • Het weer op peil brengen van je energieniveau: je leert wat de invloed van stress is op je lichaam en wat je kunt doen om jezelf weer ‘op te laden’
  • Het leren kalmeren van een constante gedachtestroom. 
  • Het terugbrengen van een gevoel van rust en kalmte

Het coachingstraject

Het coachingstraject bestaat uit 5 sessies, bestaande uit een uitgebreide intake en 4 sessies coaching.  

Tijdens de intake brengen we jouw slaapproblemen duidelijk en overzichtelijk in kaart. Vervolgens maak ik een plan passend bij jouw specifieke slaapproblemen. 

De kosten van een volledig traject slaapherstel zijn 375,-
Losse sessies zijn 75,- per sessie van 75 min.